El projecte

INNOnet.cat aporta, mitjançant eines tecnològiques, solucions digitals a diverses necessitats
fomentar i potenciar la connectivitat

El concepte

El Fundació Cívica Innomnium ha creat i gestionat el projecte INNOnet.cat, que consisteix en la creació d’una multi plataforma digital que té per objectiu catalitzar la generació i la transferència de coneixement en la gestió de projectes d’innovació de base científica i tecnològica vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible definits a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

El maig de 2019 la plataforma digital INNOnet.cat presentada per la Fundació Cívica Innomnium és escollida, en un premi convocat per Fundació puntCAT, com la proposta tecnològica més innovadora en processos participats per la ciutadania.

El projecte INNOnet.cat aporta, mitjançant eines tecnològiques, solucions digitals a les necessitats de:

Connectar persones, governs i empreses
per tal que totes les iniciatives trobin solucions
Dissenyar ciutat intel·ligents
a partir de vincular persones, governs i empreses
Construir territoris resilients i creatius
per reaccionar correctament als canvis de l’entorn
“Cal fomentar i potenciar la connectivitat entre tots els ciutadans segons els seus interessos, creant valor per a ells i dibuixant el mapa d’interessos del territori basats en la intel·ligència artificial”
3 recursos essencials

Tecnologies

INNOnet.cat integra 3 eines tecnològiques ja existents.

4dlife
Plataforma de coneixement que incorpora Intel·ligència Artificial i Big Data

an hi participen els agents del model d’innovació Quàdruple Hèlix (ciutadania, administració pública, universitat i empresa) per identificar les solucions als reptes i convertir-los en projectes concrets. Per tant, aquesta plataforma recull els problemes d’un territori i els transforma en solucions reals per dinamitzar-lo. 

Aquestes solucions requereixen coneixement interdisciplinar (innovació oberta) amb la participació col·laborativa entre entitats cíviques, escoles, universitats i centres de recerca, i empreses (innovació creuada). Per això 4dlife parteix de la premissa que l’únic capital imprescindible d’un territori és el coneixement i la capacitat de la seva gent. Però, la productivitat d’aquest capital dependrà de com aquests agents comparteixin coneixement amb qui el pugui utilitzar, compartir experiències, i disposar d’espais de preguntes i respostes.

Descobreix-la
StockCrowd
Plataforma de finançament

per a la producció de campanyes de micromecenatge per finançar el prototip del producte o servei associat al projecte d’innovació.

Descobreix-la
Acrònim
Plataforma cívica

amb vot electrònic per a identificar i decidir els reptes prioritaris d’una comunitat. Permet conèixer de manera ràpida, segura i transparent la percepció de la població vers una temàtica concreta així com de les possibles solucions aconseguides o productes desenvolupats. Aquesta és una metodologia que afavoreix la participació activa de la ciutadania en la presa de decisions; així com potencia l’ús de les tecnologies de la comunicació.

Descobreix-la
En dos, un i acció

Fases

El projecte es desenvolupa en 2 fases.

Fase
"Fissió"

Posada en pràctica de les tres eines aplicades al desenvolupament de 2 projectes pilot en l’àmbit de la transformació digital territorial. 

Fase
"Fusió"

Integració de les tres eines en una única plataforma digital INNOnet.cat que es presentarà al fons de subvencions de la Smart Cities Stakeholder Platform de la Comissió Europea.

El projecte INNOnet.cat vol representar la consolidació de la plataforma digital a partir del procés d’integració de les tres xarxes tecnològiques descrites en una de sola.
Oferir els serveis necessaris per executar els projectes presentats a la Fundació Cívica Innomnium; de manera que el procés de desenvolupament d’aquests es dugui a terme de manera unificada segons els criteris de treball designats.